Cum sa configurezi un sistem de iluminat pe sina magnetica?

Cum sa configurezi un sistem de iluminat pe sina magnetica?

Șinele cu spoturi sau proiectoare LED sunt o soluție eficientă pentru iluminatul oricărui spațiu modern. În cele ce urmează o să-ți prezentăm avantajele iluminatului cu spoturi LED pe șină și vei afla de ce anume ai nevoie pentru un montaj complet. 

  1. Ce sunt șinele cu spoturi LED?
  2. Spoturi și proiectoare LED pentru șine
  3. Avantajele iluminatului cu proiectoare pe șină
  4. Modele sine magnetice in functie de montaj                                                       
  5. Accesorii necesare pentru șine

Proiector LED Sina Magnetica Pliabil 12W, Negru - Home Lights

1. Ce sunt șinele cu spoturi LED ?

Corpurile de iluminat LED pe șină le vezi în mod uzual în spațiile comerciale. Cu toate acestea, ele își găsesc utilitate și în spațiul rezidențial, HoReCa sau office.

Pentru un iluminat pe șine vei avea nevoie de șinele din aluminiu, de accesoriile care te vor ajuta să ai un proiect de iluminat personalizat și de proiectoarele LED.

Șinele din catalogul nostru cu oferte sunt de calitate, realizate din aluminiu și sunt disponibile în lungimi de 1, 2 sau 3 metri. Șinele pot fi tăiate, dacă proiectul necesită o șină de o lungime mai mică. Șinele au un finisaj simplu alb sau negru, astfel că pot fi integrate cu ușurință în orice proiect de design de interior. Șina necesită alimentare la un singur capăt, iar apoi, cu ajutorul unor conductori din cupru, alimentează la rândul ei corpurile de iluminat plasate pe ea.Proiector LED Sina Magnetica 90CM, 25W, Negru - Home Lights

2. Spoturi și proiectoare LED pentru șine

Pentru proiectul tău de iluminat poți alege din gama variate de proiectoare cu LED integrat, important este să ai în vedere specificațiile proiectului tău de iluminat.

Proiectoarele LED sunt potrivite pentru spațiile care au înălțime de peste 3 metri și unde este necesară o lumină mai puternică (ex. spațiu comercial, o clinică medicală). Puterea unui spot LED este mult mai mare decât a unuia cu bec, putând ajunge până la 24W. Mai mult, spoturile LED vin în forme și finisaje mai variate, fapt care le permite să fie integrate cu ușurință într-un proiect mai amplu de iluminat.

Conector de colt 90° Orizontal pentru Sina Magnetica Incastrat, Negru - Home Lights

3. Avantajele iluminatului cu proiectoare pe șină

Spoturi orientabile în orice direcție

Spoturile pentru șină sunt o soluție ideală într-un spațiu unde sunt mai multe puncte de interes care trebuie luminate. Este suficient doar să orientezi proiectorul către zonele dorite și vei avea parte de iluminatul dorit.

Mai mult, direcția lor poate fi oricând schimbată, astfel că nu trebuie să-ți faci griji dacă vei muta mobilierul. 

Iluminat versatil

O șină cu spoturi poate fi o soluție eficientă de iluminat într-un hol, în camera de zi, într-un dressing sau într-o bucătărie modernă tip open-space. Spoturile de pe șină pot să asigure atât un iluminat general, cât și unul de accent.

Sistemele de iluminat cu spoturi pe șină rămân varianta optimă pentru o galerie comercială sau de artă, o expoziție foto sau un showroom.

Analizează nevoile reale pe care le are spațiul tău și alege din oferta HomeLights spoturile potrivite pentru șină.

Montaj simplu

Șinele cu proiectoare sunt ideale pentru orice electrician, fiindu-i necesar doar un cablu electric pentru a alimenta șina. În funcție de unde vine sursa de curent, șina trebuie să aibă o alimentare de capăt sau de mijloc. Odată conectată șina la curent, corpurile de iluminat pot fi plasate oriunde pe ea, neavând problema dacă ajunge cablul electric la ele. 

Mai mult, montajul șinelor pe tavan nu este complex. Șinele pot fi aplicate pe tavan sau suspendate, iar corpurile de iluminat se plasează pe șină extrem de simplu, ele putând fi mutate oricând sau înlocuite cu unele noi.

Iluminat modern și economic

Cum șinele permit proiectoare cu LED integrat, ai asigurat și un iluminat economic, mult mai eficient decât cel cu becuri clasice. În plus, proiectoarele au un design modern, fiind disponibile în mai multe versiuni și mărimi. Consultă lista cu proiectoare din oferta noastră și alege variantele potrivite pentru proiectul tău! 

Iluminat configurabil

Sinele pot fi de 1, 2 sau 3 metri, dar ele pot fi tăiate la lungimea dorită cu un fierăstrău electric sau cu un flex. Mai mult, dacă ai nevoie de lungimi mai mari, poți conecta mai multe șine între ele. Iar pentru un sistem de iluminat în formă de „U”, „L” sau „Z”, ai nevoie doar de accesorii de colț. Șinele pot fi integrate în orice sistem de iluminat personalizat.

4. Modele sine magnetice in functie de montaj

Probabil că te întrebi câte tipuri de sine magnetice exista pe piaţă şi care se pretează proiectului tău.

În funcţie de tipul de montaj exista 2 modele principale de şină magnetică:

1. Şina magnetică aplicată, care poate fi şi suspendată.

Indiferent dacă doreşti să aplici o astfel de şina pe tavan sau pe perete, vei utiliza acelaşi model. Cu ajutorul conectorilor potriviţi poţi crea adevărate forme geometrice. Cum să o montezi pe tavan apoi să cobori pe perete?

2. Şina magnetică incastrata - se pretează atât montajului încastrat în perete cât şi în tavan.

La rândul ei, o şină magnetică incastrata se împarte în două categorii:

  2.1. Sina magnetică cu rama exterioară

Avantajul acestui model de şină pentru spoturi este că după ce ai realizat decupajul poţi acoperi rosturile şi imperfecţiunile cu lateralele şinei. Sunt dese situaţiile în care nu se acorda suficientă atenţie la finisaje şi mai bine s-ar monta o astfel de şină.

  2.2 Sina magnetică fără rama exterioară

Când vine vorba de o şină încastrată în perete sau tavan, şina magnetică incastrata fără rama este de impact. Se va obţine un design aparte, modern şi minimalist.

La rândul ei, şina magnetică incastrata fără rama vizibilă se împarte în două categorii:

  • Şina magnetică incastrata cu laterale ce vin montate pe suprafaţa rigips ului spoi de gletuieşte
  • Şina magnetică incastrata cu laterale ce se montează în spatele plăcii de rigips.

Ambele variante sunt bune şi ţin de felul în care doreşti să le montezi. Recomandarea noastră este să discuţi cu persoana care le va instala.

Dimensiuni şi tipuri de sine existente pe piaţă.

Dimensiuni sine magnetice cu lăţimea de 20mm, lăţimea de 35mm si șină de tip slim lăţimea de 15mm.

Lăţimea acestei sine magnetice determina lăţimea conectorului de la spotul magnetic, o șină magnetică de 20 mm lățime poate fi instalată numai cu spoturi magnetice ce au conectorul (cel care intră în şina) de 20 mm lățime, iar 35 mm este, de asemenea, același.

Conector de colt 90° Orizontal pentru Sina Magnetica Incastrat, Negru - Home Lights

5. Accesorii necesare pentru șine

În configurațiile de mai sus, ai întâlnit o parte dintre accesoriile disponibile pentru montarea iluminatului pe șină. Iată mai pe larg de ce accesorii șine poți avea nevoie:

  • Alimentare de capăt sau de mijloc – în funcție de unde ai cablul electric, trebuie să alegi alimentarea potrivită pentru sistemul tău.
  • Capac închidere șină – se folosește la capetele șinei pentru a o închide. Dacă folosești o alimentare de mijloc, ai nevoie de două capace, pentru ambele extremități.
  • Conector între șine – necesar pentru a conecta 2 șine în linie dreaptă.
  • Colț stânga/dreapta – necesar pentru a conecta 2 șine în unghi drept.
  • Colț flexibil – necesar pentru a conecta 2 șine în unghi care poate să fie ajustat.
  • Kit de suspensie – se folosește pentru montaj suspendat. Recomandăm câte un kit la fiecare 1 metru de șină.
  • Conector fixare șine – necesar pentru configurații cu minimum 3 șine, pentru a face o linie dreaptă, fără a se crea un efect tip „șarpe”.
  • Capac liniar pentru șină – ascunde interiorul șinei, în zonele unde nu este plasat vreun proiector LED.
  • Adaptor șină – poate fi folosit pentru montarea unei lămpi suspendate pe șină.
  • Bază montare spoturi șină – se folosește independent de șină. Permite montarea unui singur spot pe ea.